Beltéri ajtó bemutatóterem:
1196 Budapest Ady Endre u. 77.

+36 30 593 9016


Kiemelt ajánlataink
  • Dekor ajtók raktárról
    bruttó 54.900 Ft -tól!
  • CPL ajtók raktárról
    bruttó 74.900 Ft - tól!
Értesülj róluk elsőként
facebook oldalunkon!

Gyakran ismételődő kérdések...

"Van kifejezetten panelba való beltéri ajtó is a kínálatukban?"

A panel ajtó vásárlás néhol tényleg nem egyszerű, mivel egy panel ajtó mérete jelentősen eltér a magyar szabvány ajtók méretétől. Panel ajtó cserénél ebből adódóan egyedi méretre gyártott beltéri ajtó a megoldás. Cégünk már rengeteg panel lakásba telepített belső ajtókat, így pontosan tisztában vagyunk a 5-6 cm vékonyságú falakból adódó nehézségekkel, a panelekre jellemzően görbe falakkal és aljzattal, a szinteltérésekkel.

A legkeskenyebb belső ajtó tokunk 6 cm vastag; ez telepíthető a WC-t és fürdőt határoló falakra is. A szobai falakra pedig tökéletes megoldás a 6-os, 7-es vagy vastagabb tokú beltéri ajtó.

"Milyen beltéri ajtótípusok és kivitelek rendelhetőek önöktől?"

Kínálatunkban megtalálhatók az alábbi beltéri ajtó típusok:

  • Standard méretű dekorfóliás beltéri ajtó 6 féle színben, 4 méretben: Kivitel szerint lehet üveges, betétes, fémcsíkos, tele, egy- vagy kétszárnyú ajtó.

  • Egyedi méretre gyártott, valódi fafurnér felülettel borított beltéri ajtó üveges, betétes, fémcsíkos, intarziás, egy- és kétszárnyú kivitelben. Szintén rendelhető fal előtt futó és falban futó tolóajtó, oldal és/vagy felülvilágítós beltériajtó, ferde ajtó /pl. padlástérbe/.

"Mit jelent az egyedi ajtógyártás?"

Az egyedi ajtógyártás alatt elsődlegesen a beltéri ajtók egyedi méretre való gyártását kell érteni. Vagyis azt, hogy a rendelést megelőző helyszíni felmérés alapján az eltérő méretű falnyílásokba a beléjük pontosan illeszkedő méretű belső ajtó készül.

Ezen kívül az egyediséget az ajtók külső megjelenésének terén is meg tudjuk valósítani a korszerű gyártási technológiának köszönhetően, és ki tudjuk elégíteni vevőink speciális igényeit is.

"Én is elévgezhetem a felmérést?"

Természetesen igen, csupán mérőszalag, egy legalább 1 méteres vízmérték, valamint egy kis gyakorlatiasság szükséges hozzá. Ilyen esetben azonban a hibás méretekből adódó esetleges problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

A pontos felmérés érdekében azt javasoljuk, hogy szakértő munkatársunkkal végeztesse el. Ez Budapesten és vonzáskörzetében díjmentes (jóváírásra kerül a megrendelés összegéből), továbbá ilyenkor cégünk vállalja a felelősséget az esetleges problémákért.

"Milyen ajtókat láthatok a mintatermükben?"

Sok-sok éve foglalkozunk beltéri ajtókkal. Tudjuk, hogy mindenkinek más az ízlése, s mivel a beltéri ajtó meghatározó az enteriőr szempontjából, mindenki alaposan megfontolja a választást. Mintatermünkben minden ajtó típusunkat (üveges ajtó, betétes ajtó, fémcsíkos ajtó, intarziás ajtó) megtekintheti életnagyságban, nyitható, kipróbálható módon, többféle felülettel.

A jelenleg legkeresettebb 30 dizájn szintén megtalálható ajtó stúdiónkban. A legújabb ajtó trendek szerelmesei és a klasszikus stílus kedvelői is biztosan megtalálják a számukra megfelelőt.

"Mennyi idő a beltéri ajtó legyártása és telepítése?"

Melamin-acryl felületű laminált ajtó esetén hivatalosan 20 munkanap a legyártás, de ez a gyártási ciklustól függően változhat.

A megrendelt beltéri ajtó telepítése többnyire a készre jelentés után 3 napon belül megtörténik. Ha ezen idő alatt esetleg Önök nem érik el a beépítéshez szükséges készültségi fokot, az elkészült ajtókat díjtalanul tároljuk. Furnérlapos fa ajtó esetében 6 hét a vállalási határidőnk.

"Mi a különbség a BB, WC és PZ ajtózárak között?"

Alapesetben a megrendelt beltéri ajtó BB zárral kerül átadásra; ez nem más, mint az általános szobai tollas kulcsos zárbetét. Igény szerint (pl. irodába, garázsba, raktárba) rendelhető PZ biztonsági zárbetét, amely cilinder zár fogadására alkalmas. A WC zár pedig a jellegzetes, belülről egy mozdulattal zárható zártest.

"Felújítás, építkezés során mikor célszerű beépítani az ajtókat?"

A kínálatunkban szereplő beltéri ajtók mind utólag szerelhető, tokos kivitelű ajtók. Az ajtók telepítése során sem a falakon, sem az aljzaton nem végzünk munkálatokat, így minden egyéb szakipari munka (burkolás, festés, csempézés, tapétázás) nyugodtan elvégezhető a beltéri ajtók telepítése előtt.

"Mi az az automata küszöb?"

Az automata küszöb egy olyan rejtett, az ajtólap aljában elhelyezkedő szerkezet, amely az ajtó csukásakor ereszkedik le a lapból, és lezárja az ajtólap és a burkolat közötti részt egy gumitömítés segítségével. A beltéri ajtó nyitásakor egy rugós szerkezet révén visszasüllyed az ajtólapba.

"A szín befolyásolja az ajtó árát?"

Dekorfóliás és Melamin Acryl beltéri ajtó esetén Ön felár nélkül válogathat a színek (dekor ajtónál 6 féle, Melamin Acryl ajtónál 34 féle) közül. Fafurnéros beltéri ajtó esetében befolyásolja az árat, hogy pl. a hazánkban is honos tölgy vagy kizárólag Dél-Afrikában megtalálható egzóta fafajt választ furnér felületként? Cégünk alapáron kínál 13 féle furnér felületet, amelyek között több különleges egzóta is található.

"Tolóajtó is rendelhető önöktől?"

Minden beltéri ajtónk rendelhető tolóajtó kivitelben is, fal előtt vagy falban futó változatban egyaránt. Az ajtó ára ebben az esetben a választott modell ára + nettó 25.000,- Ft (tartalmazza az összes szükséges szerelvényt)Falban futó tolóajtóknál két megoldás választható: ha az építés/felújítás során a szakemberek beépítik a falba a tolóajtó sínt, és a falnyílás széleit esztétikusan lezárják, akkor csak a tolóajtó lapot, a sínt, és a kagylót kell megvenni.

Ha a falnyílás szélei nem zárhatóak esztétikusan, színazonos borítást adunk, amellyel ez megoldható. A másik eset, amikor komplett falban futó tolóajtó rendszer kerül beépítésre ? ennek ára a pontos méretektől függ, így ezt konkrét igény esetén tudjuk beárazni.

"Tudok önöktől kilincset is venni a beltéri ajtóhoz?"

Kínálatunkban több gyártó kilincs választéka megtalálható igen gazdag dizájn, anyag, és formavilágban a legegyszerűbb kivitelű, kedvező árú projekt kilincsektől az exkluzív dizájnú olasz modellekig.

Havi akcióink keretében mindig más kilincs modellekre biztosítunk extra kedvezményt. Ha más forrásból szeretné beszerezni kilincseit, átmenő csavaros kilincsgarnitúrát javaslunk, amellyel hosszú évekre biztosított az üzembiztos működés.

 © 2022 ajtonet.hu - Unikon Ajtó Kft. Wpv