Beltéri ajtó bemutatóterem:
1118 Budapest Budaörsi út 35.

+36 20 487 0443


Kiemelt ajánlataink
  • Dekor ajtók raktárról
    bruttó 32.895 Ft -tól!
  • CPL laminált ajtók
    bruttó 48.895 Ft - tól!
Értesülj róluk elsőként
facebook oldalunkon!

Elválaszt és összeköt...

A bejárati ajtó lehet teli vagy üvegezett, lehet fémből, fából vagy műanyagból, de van valami, aminek mindenképp meg kell felelnie: meg kell védenie az otthonunkat, az értékeinket. Persze a bejárati ajtó egyben életterünk kapuja is, így fontos, hogy olyat válasszunk, amelyik távol tartja a betolakodókat, de azért hívogató, szépen illeszkedik a környezetébe.

Ahány ház, annyi bejárati ajtó!

Ahhoz, hogy egy bejárati ajtó megfelelően ellássa a funkcióját, a kiválasztás előtt sok szempontot mérlegelni kell. Egy zárt, biztonságos, akár őrzött lépcsőházba nyugodtan választhatunk például egy dekoratív, kellemes megjelenésű fa ajtót, amelynek ablakán át azonnal látjuk, ki közelít. Egy olyan környezetben, ahol a nyílászárók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, ott a műanyag bejárati ajtó az igazán praktikus: ezt könnyebb tisztítani, és az időjárás viszontagságainak is jobban ellenáll. A biztonsági bejárati ajtó jó választás például akkor, ha sokat áll üresen a lakás, míg az alumínium bejárati ajtó könnyű, esztétikus és modern megoldás szinte bármilyen környezetbe.

A fa bejárati ajtó

A fa bejárati ajtó igazi klasszikus megoldás az építészetben. Ezek az ajtók természetesen hívogató megjelenést biztosítanak az épületnek, változatosan használhatóak, nem csupán óvnak, de díszítenek is.

Az ilyen típusú bejárati ajtókkal szemben általában a legfőbb ellenérv, hogy kevéssé ellenállóak, könnyen kiszáradnak, esetleg vetemednek – ám a modern gyártási technikáknak köszönhetően ez már nem igaz. A megfelelő fa- és ragasztóanyag használata, valamint a gondos felületkezelési eljárások ugyanolyan jól szigetelővé és tartóssá teszik ezt a bejárati ajtó típust, mint a kevésbé hagyományos anyagokból készült társaikat. Ezeket a bejárati ajtókat különösen ajánljuk beltéri ajtóként: akár egy ridegebb folyosónak is szép, otthonos megjelenést adnak, mégis biztonságosak, jól szigetelnek. A fa bejárati ajtó használatával elkerülhető a túlságosan „steril” megjelenés. Kellemes környezetet teremt, biztonságosan használható.

A műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók legfőbb tulajdonsága az ellenállóság. Ezek az ajtók minden körülmények között jól szigetelnek, és a tisztításuk sem igényel nagy energiabefektetést. Ezek a bejárati ajtók ideálisak például kisgyerekes családoknak, hiszen könnyű letörölni róluk a maszatos gyerekkezek nyomát, de házi kedvenceink is kisebb eséllyel tesznek kárt bennük, mint egy hagyományos, fa nyílászáróban.

A műanyag bejárati ajtó az egyik legtökéletesebb megoldás, ha a fűtött belső teret szeretnénk a hűvös külvilággal összekötni. A műanyag hőre alig változtatja az alakját, a beépíthető hőszigetelő panelek pedig tökéletes záródást biztosítanak.

Mitől "biztonsági" egy bejárati ajtó?

A „biztonsági” jelző egy bejárati ajtó esetében nem pusztán üres ígéretet jelent. Az ilyen kategóriába tartozó bejárati ajtókat olyan különleges megoldásokkal teszik ellenállóvá, mint a fúrásálló kilincs, a cilinderzár, vagy a kiemelés-gátló. A műszaki tartalom és a megfelelő kiegészítők mellett ezeknek az ajtóknak különböző minősítésekkel is rendelkezniük kell. Ha bevizsgált biztonsági bejárati ajtót használunk, egy esetleges betörés vagy más káresemény esetén az ügyintézés is könnyebb. Aki biztonsági ajtót használ, mindent megtett otthona tökéletesebb védelméért.© 2017 ajtonet.hu - minden jog fenntartva! Wpv