Beltéri ajtó bemutatóterem:
1196 Budapest Ady Endre u. 77.

+36 30 593 9016


Kiemelt ajánlataink
  • Dekor ajtók raktárról
    bruttó 54.900 Ft -tól!
  • CPL ajtók raktárról
    bruttó 74.900 Ft - tól!
Értesülj róluk elsőként
facebook oldalunkon!

Elválaszt és összeköt...

A bejárati ajtó lehet teli vagy üvegezett, készülhet fémből, fából vagy műanyagból, de van valami, aminek mindenképp meg kell felelnie: meg kell védenie otthonunkat, értékeinket. Fontos, hogy „életterünk kapuját” úgy válasszuk meg, hogy az távolt tartsa a betolakodókat, de emellett hívogató legyen, szépen illeszkedjen környezetébe.

 

Ahány ház, annyi bejárati ajtó!

Ahhoz, hogy egy bejárati ajtó megfelelően ellássa a funkcióját, a kiválasztás előtt sok szempontot mérlegelni kell. Egy zárt, biztonságos, akár őrzött lépcsőházba nyugodtan választhatunk például egy dekoratív, kellemes megjelenésű, fából készült modellt, amelynek ablakán át azonnal látjuk, ki közelít. Egy olyan környezetben, ahol a nyílászárók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, ott a műanyag bejárati ajtó igazán praktikus lehet: könnyű tisztítani, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. A biztonsági modell jó választás például akkor, ha sokat áll üresen a lakás, míg az alumíniumból készült esztétikus és modern megoldás szinte bármilyen környezetbe.

 

Fából készült modellek

A fa bejárati ajtók igazi klasszikus megoldásnak számítanak. Természetesen hívogató megjelenést biztosítanak az épületeknek, változatosan használhatók - nem csupán óvnak, de díszítenek is. A legfőbb ellenérv ezek használatára, hogy kevéssé ellenállók, könnyen kiszáradnak, esetleg vetemednek – hála a modern gyártástechnológiának, ez mára már nem feltétlenül igaz!

A megfelelő fa- és ragasztóanyagok használata, valamint a gondos felületkezelési eljárások ugyanolyan jól szigetelővé és tartóssá teszik ezeket a típusokat, mint a kevésbé hagyományos anyagokból készülteket. Különösen ajánljuk őket beltéri használatra: akár egy ridegebb folyosónak is szép, otthonos megjelenést kölcsönöznek. Alkalmazásukkal elkerülhető a túlságosan „steril” megjelenés.

 

Műanyag bejárati ajtók

Legfőbb tulajdonságuk a magas fokú ellenállóság. Ezek az ajtók minden körülmények között jól szigetelnek, és a tisztításuk sem igényel nagy energia-befektetést. Ideális választás kisgyerekes családoknak, hiszen könnyű letörölni róluk a maszatos gyerekkezek nyomát, de házi kedvenceink is kisebb eséllyel tesznek kárt bennük, mint egy hagyományos, fa nyílászáróban.

A műanyag bejárati ajtók remekül összekötik a fűtött belső teret a hűvös külvilággal: hőre alig változtatják alakjukat, a hozzájuk épített hőszigetelő panelek pedig tökéletes záródást biztosítanak.

 

Mitől "biztonsági" egy bejárati ajtó?

A „biztonsági” jelző a bejárati ajtók esetében nem pusztán üres ígéret. Az ilyen kategóriába tartozó modelleket olyan különleges megoldásokkal teszik ellenállóvá, mint a fúrásálló kilincs, a cilinderzár, vagy a kiemelés-gátló. A műszaki tartalom és a megfelelő kiegészítők mellett különböző minősítésekkel is rendelkezniük kell. Ha bevizsgált biztonsági modellt használunk, egy esetleges betörés vagy más káresemény esetén az ügyintézés is könnyebb lehet.

Tegyen meg Ön is mindent otthona védelmének érdekében!© 2022 ajtonet.hu - Unikon Ajtó Kft. Wpv